معرفی کتاب معارف و هدایت ها در کلام امام خمینی (ره)

ساخت وبلاگ

<a title='معارف' href='/last-search/?q=معارف'>معارف</a> و <a title='هدایت' href='/last-search/?q=هدایت'>هدایت</a>‌ها در <a title='کلام' href='/last-search/?q=کلام'>کلام</a> <a title='امام' href='/last-search/?q=امام'>امام</a> <a title='خمینی' href='/last-search/?q=خمینی'>خمینی</a> (ره)

کتاب: معارف و هدایت ها در کلام امام خمینی (ره)

          نویسنده: سید روح الله موسوی خمینی              

                     تهیه و تنظیم: رسول سعادتمند                        

                                    سال نشر: 1390                                          

                                انتشارات: تسنیم                                       

                              تعداد صفحه: 470                                       

کتاب پیش رو مجموعه ای از معارف و هدایت های امام قدس سره برای هدایت امت خویش می باشد.

عناوین سرفصل های کتاب از این قرار است:
- ادعیه و معارف
- سیره انبیا
- سیره پیامبر گرامی اسلام
- سیره امام علی امیرمومنان
- حضرت زهرا
- قیام امام حسین آثار و پیامدها
- امام زمان
- ولایت فقیه
- روحانیت
- ملیت و ملی گرایی
- روش اصلاح کاستی ها
- امدادهای غیبی

فصل 11 : روش اصلاح کاستی ها

(پیروی از سیره پیامبر و امامان) باید مملکت اسلامی به پیغمبر اسلام و ائمه اسلام اقتدا بکنند. همان طور که آنها سیره شان یک سیره محبت آمیز بود نسبت به برادرهاشان، نسبت به مردم، نسبت به مسلمین، باید ماها هم که تبع آن ها هستیم، همین سیره را داشته باشیم و جدیت کنیم که جوان ها این طور بار بیایند، اسلامی بار بیایند. جوان ها اگر اسلامی بار بیایند، این ها امین خواهند بود. اگر اسلامی بار آمدند این ها خیانت نخواهند کرد، و این ها مفید خواهند بود برای مملکت.

ملایمت مؤثرتر از خشونت

در مسائل، ملایمت و جهت رحمت بیشتر از جهت خشونت تاثیر می کند. من در زمان اختناق رضاخانی وقتی در مدرسه فیضیه صحبت می کردم، آن گاه که از جهنم و عذاب الهی بحث می کردم همه خشکشان می زد، ولی وقتی از رحمت حرف می زدم می دیدم که دل ها نرم می شود و اشک ها سرازیر می گردد. و این تاثیر رحمت است. با ملایمت انسان بهتر می تواند مسائل را حل کند تا شدت.

امر به معروف، مسئولیت الهی و همگانی

مسئولیم در مقابل خدا و در مقابل وجدان. و همه مان باید مراعات بکنیم، یعنی نه اینکه مراعات خودمان را، من مراعات همه شما را بکنم، شما هم هر یک مراعات همه را. یک همچو برنامه است که همه را وادار کرده که به همه)چرا)بگوییم، همه را. به هر فردی، لازم کرده به اینکه امر به معروف کند. اگر یک فرد خیلی به نظر مردم پایین یک فردی که به نظر مردم خیلی اعلا رتبه هم هست، اگر از او یک انحرافی دید، بیاید اسلام گفته برو به او بگو نکن بایستد در مقابلش بگوید این کارت انحراف بود نکن. می گویند عمر گفت در وقتی که خلیفه بود که من اگر چنانچه خلافی کردم به من بگویید و چه بکنید. یک عربی شمشیرش را کشید گفت ما با این مقابل تو می ایستیم. اگر تو بخواهی خلاف بکنی، ما با این شمشیر مقابلت می ایستیم.

تربیت اسلامی این است که در مقابل اجرای احکام خدا و در مقابل راه انداختن نهضت های اسلامی، هیچ ملاحظه از کسی نکند. این آقا، این پدر است این پسر است، این رئیس است، این مرئوس است، ابدا این مسائل نباشد در کار. مسئله این باشد که این آیا به طریق اسلام دارد عمل می کند یا نه. به طریق اسلام عمل می کند، هر فردی باشد باید از او قدر دانی کرد و تشویق کرد و محبت به او کرد. بر خلاف اسلام که باشد، هر فردی می خواهد باشد، یک روحانی عالی مقام باشد، یک آدمی باشد که مثلا راس باشد، یک سر کرده باشد، وقتی دیدند بر خلاف مسیر دارد عمل می کند، هر یک از افراد موظفند که به او بگویند که این خلاف است، جلویش را بگیریم. همه ما الان موظفیم به اینکه اعمالی که خودمان می کنیم یک عملی نباشد که چهره انقلاب ما را مشو ه کند، غیر از آن طور که خدا می خواهد عرضه بکنیم.

کتابخانه عمومی علامه دهخدا تهران ...
ما را در سایت کتابخانه عمومی علامه دهخدا تهران دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : alamedehkhoda-tehrana بازدید : 167 تاريخ : يکشنبه 24 بهمن 1400 ساعت: 21:31